Jobb, jobb, jobb

Forsta riktiga dagen pa jobbet och det ar inte sa roligt. Dagen borjade med att Chris (hans som vi at middag med igar) introducerade vad en SOP ar, det ar samma som en arbetsinstruktion. Han forklorade varfor dom har sadana (och det har vi ju aldrig hort forr :P) och sen sa fick vi ett antal handskrivna som vi skulle skriva av sa dom blev arkiverade i datorn. Roligt va? Men nu ar jag klar med mina och ska nog ga och kolla hur langt Emma har kommit, for hon sitter tva kontorsbas ifran mig :) 

Lunchen fick vi ata sjalv idag, sa vi gasade ivag med var ford till TacoBell. Det var gott men starkt! Sa nu har vi provat pa det ocksa :) 

Nej nu ska jag som sagt kila ivag till Emma och kolla hur det gar for henne. Tankte lagga upp lite nya bilder ikvall, sa kolla in da med ;)

Tjenamors! 

Vårt hus!

Okej, jag tänkte att eftersom många frågar hur vi bor så lägger jag upp lite bilder på huset :)



Så här ser det ut från utsidan. Det där är vår bil för de här fyra veckorna, en ford Freestyle eller nåt sånt :P


Så här ser det ut när man kommer in innanför dörren, typiskt amerikanskt skulle jag säga.


Kök och matplats


Utsikten från våran lilla veranda

Så nu vet ni lite mer om hur det ser ut här i Turkey Creek, ja det är så området heter. Det är ett bostadsområde som är byggt runt en golfbana så rätt som det är när man sitter ute på verandan så ser man små golfbilar åka omkring och golfare golfa på banan.

Nej nu ska vi som sagt snart på middag med handledare Chris och hans familj :)


See you later alligator!
(Jag undrar hur många alligatorer som bor i den här sjön vi har ca 20 meter från vårt hus, usch jag vill inte veta.)

Hot, Hot, Hot!

Shit vad varmt det är här just nu, sitter på altanen och steker lite! Man hade ju kunna haft det sämre (; Förrutom risken att det kan komma upp en aligator från sjön som ligger nån meter från altanen! Men det är nog ingen risk...
Anna sitter och kollar på ensam mamma söker eftersom vi ÄNTLIGEN har fått internet till vårat lilla hus! Själv hatar man ju sådana program, så därför sitter jag på altanen för att slippa höra ;p

Vi var förbi Oaks Mall efter jobbet, en ganska stor galleria typ utanför Gainesville. Det fanns ganska intressanta affärer där, bla Forever 21. Dit kommer vi verkligen återvända!

Nu ska vi snart iväg och äta middag med Chris och hans familj. Chris är en av våra handledare och vi ska äta på resturangen som finns är i Turkey Creek. Lite bilder på huset och stället ska väl vi snart kunna fixa. Så ni får se hur det här lilla golfstället ser ut!

See you later aligator!

Forsta dagen pa jobbet!!

Nu ar vi framme i USA och i den lilla staden Alachua. Allt ar precis som pa film, gula skolbussar, furtunities ( ja sanna som dom har i serien greek) skit haftigt!!! :D

Vi kom fram till hit vid ett pa natten tror jag i lordags och var skapligt trotta efter mer an 24 timmar av resande. Men vi overlevde och allting gick bra, Catrine lamnade vi i Atlanta, hoppas hon har kommit fram hon ocksa :)

Igar visade Donna och hennes son Blake oss runt i Alachua och Gainesville, som ar den narmsta lite storre staden. Vi handlade lite frukost och sa, sa vi klarar oss ett tag. Dom visade ocksa oss runt pa University of Florida's campus som ar SJUKT stort! precis som i greek. Pa kvallen at vi med Donna, hennes man Jeff, sonen Blake och hennes assistent Casandra och hennes tva barn. Det var ett steakhouse och vi at grillad lax, gott som tusan! 

Nu vantar en dag pa jobbet och sen sa ska vi nog bara ta det lugnt pa kvallen, kanske sola lite? :) Det ar forovringt valdigt varmt har! san har fuktig varme sa man blir alldelens klippig. Tror det ar runt 30 grader kanske lite mer till och med. 

Vi har inte kunnat uppdatera eftersom vi har haft problem med internet i vart lilla hus i turkey creek, ja det ar sa det lilla omradet heter dar vi bor, det ser ut som i desperate housewives lite granna faktiskt. Bilder kommer sen!

See you later alligator! (Ja det finns manga alligatorer har, i typ varje sjo och vattendrag!)   


Nu åker vi!

Nu stänger jag av datorn och stänger igen resväskan. Nästa gång vi hörs är jag och Emma i Florida på andra sidan jorden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu jävlar händer det på riktigt!

Sista, av allt.

Sov sista natten hemma för fem veckor frammåt inatt, sista dagen i skolan osv. osv. Ja listan kan bli lång men nu ska jag inte gräva ner mig, vi ska ju ha roligt!

I magen pirrar det kan jag lova och värre kommer det väl bli antar jag, men det hör nog till. Packningen är i stortsett helt nedpackad och nu är det bara det sista lilla kvar. Och så du vet Emma så har jag inte packat ned hela garberoben, mest bara kontorskläder och skor. Ha Ha, där fick du! :P

Ikväll ska jag äta hemma med mamma, pappa och Sofia, kolla på idol och sen åka in till Erkans lägenhet där hon ska ha förferre. Ja dom ska ut på krogen den här helgen också ;D hahaha
Det blir ialla fall roligt att se tjejerna och säga hejdå för ett tag, det säger man ju inte nej till såattsäga.

Nej nu ska jag kolla på ett avsnitt 90210, man vet ju aldrig när man får tillfälle att se det igen. Tänk alla serier som börjar här hemma i Sverige som vi missar, tur att det mesta går att titta på på datorn. Haha det är nog vad jag kommer göra på kvällarna, kolla på serier som Emma bara tycker är pinsamma (Ensam mamma söker, Bonde söker fru, One tree hill mfl.).

Nu tillbaka till packningen,

Anna



Packa pappas kappsäck...

Att packa kan ju vara en av dom tråkigaste sakerna man kan göra. Lite svårt att veta vad man ska ha med sig också, men ska försöka köra på taktiken så lite som möjligt. Vilket aldrig funkar (speciellt inte för Anna som alltid har med sig sjukt mycket saker) Men vi ska inte klaga över packning, vi har ju fem härliga vekor att se fram mot. Däremot så är det väldigt bra att vi får ha 18 kg i handbagage! Lite överdrivet kanske, men det ska vi nog lyckas att packa ner (; 

Det börjar bli jäkligt nära nu, sista natten man sover hemma. Har inga planer på att sova imorgon innan vi åker eftersom vi åker mitt i natten. Spännande som sjutton! Får se till att inte tappa bort Anna på Charles de gaulle när vi mellanlandar bara, ganska så stor flygplats de där. Och vem vet vart den lilla färnbojäntan kan vandra iväg?


Nu är det bara att böja TAGGA Florida! :D


Besviken...

Jaha nu har vi fått veta att vi inte ska få åka limousine utan buss, ja ni läste rätt BUSS. Jag som hade förhoppningar på att få kliva ut ur en limousine utanför terminalen och känna mig lite över det normala.
Men icke sa nicke! Även att det är precis vi som ska åka samtidigt som många andra så vi ska ta sällskap och åka på det billigaste sättet, nej jag är fan förbannad och besviken över det här. Åker i alla fall 03.15 från Sandviks huvudkontor på natten mot lördag.

Avskedslunch hade vi tjejer idag på Jensas och det satt som en smäck i magen kan jag lova. Nu ska vi få lite information av några gubbar från dom olika affärsområdena inom Sandvik, men vad dom ska prata om det vet ingen än.

Ska åka till Valbo efter skolan idag och handla det sista som jag behöver. Ett eget litet apotek med förkylningsmediciner ska jag bunkra upp och sen så skulle det vara bra att hitta några "business casual clothes" som man kan ha på kontoret. 

Resfebern blir bara värre och värre för var dag, nästan så man ska sjukanmäla sig imorgon. Haha det skulle väl se ut det, kommentaren på sjukanmälningen är "resfeber" ;D

See you later alligator!

Här är förresten Alachua's main street och den undre bilden är på det underbara (tror jag) Miami Beach. 


En dag närmare avresa!

Då var morgonens orientering avklarad och ytterligare en halv dag har gått, nu är det ta mig sjutton inte långt kvar! Vi är NERVÖSA!!!

Ikväll ska det packas, tvättas och strykas. Om det är någonting som fattas i packningen blir det ju sista chansen imorgon att inhandla det, så nu måste man verkligen ha koll på allting. 

Limousine-servicen är bokad och vi får se vilken fin kärra vi får åka i till Arlanda på fredagnatt, hoppas på en fin och lång limmo :P haha  Att handbagaget får vara 18 kg tungt är ju inte heller så tokigt, men jag menar hur fasen får man med sig 18 kg i en handbagageväska?

Nej nu väntar en hel eftermiddag med projektarbete (alltså en väldigt chill eftermiddag med ev. lite matte-plugg och INGET projektarbete).

/ Resfebriga Anna & Emma

Resfeber!

Tiden har gått snabbt, det känns som det var igår vi fick välja bland vilka länder vi ville åka till men det var det inte. Det var flera månader sen och nu är det äntligen dags! På lördagmorgon kl.06.40 lyfter planet och vi åker till Florida och vad vi tror, det fina lilla staden Alachua. Men först mellanlandning i Paris och Atlanta.

Resfebern är här och det enda man hör om dagarna i skolan är allas funderingar om vad ska du ha med dig för kläder? Hur många kilo packning får man ha med? Tänk om vi inte kommer förbi tullen? osv. osv.
Om det inte skulle ha varit för matteprovet som vår allas Torsten har lagt in på torsdag förmiddag skulle vi nog inte göra mycket nytta i skolan, men nu är det inte så.

Vi, Emma och jag, har för oss att vi skulle få internet uppkoppling i vårt lilla hus vid golfbanan så om det stämmer kommer vi uppdatera förhoppningsvis dagligen om vårat äventyr på andra sidan Atlanten och lägga ut många bilder. Tänk att vi ska vara borta i fem, ja FEM lååånga veckor! Ja jag fattar det fortfarande inte riktigt. 

Nej nu måste jag fortsätta med packningen som jag började med idag, hörde att vissa redan hade packat klart och då blir man ju lite stressad men jag ska nog hinna i tid i alla fall :)

BARA 3,5 DAGAR KVAR NU!

/ Anna

RSS 2.0