Uppdatering

Okej, nu ska jag uppdatera...

Idag åkte vi från Miami tillbaka till våra hemtrakter uppe i norr igen. Vi trodde ju att vi skulle få WiFi på bussen igen, men oj så fel vi hade! Istället vart det en gammal buss med trasig AC, vilket betydde en sju timmars bussresa i 35 gradig värme bervid en tjock amerikansk kvinna. Men vi kom fram tillslut och hem till Turkey Creek. Vi tog en dusch när vi kom hem, lökiga som vi var efter bussresan, och sen åkte vi till Gainesville och firade morgondagens hemresa med pizza och lite inhandling av godsaker till dom där hemma.

Imorgon blir det stor amerikansk frukost med Donna och sen klockan två lyfter det lilla planet från Gainesville mot Atlanta. Där får vi vänta ett antal timmar och vi ska även träffa på Catrine som kommer tidigare från PalmCoast, och sen åker vi över Amsterdam och sen äntligen Stockholm, Arlanda :D

Ska bli SKÖNT att komma hem nu, fem veckor är en lång tid!

Nej nu måste jag packa och vi får bara hålla tummarna att inte väskorna kommer väga mer än 23 kg styck. Men det borde vi fixa :)

Vi kanske uppdaterar i Atlanta om rykterna om trådlöst på flygplatsen stämmer.

/Anna






Varmt!

Sitter just nu i hotellfoajén eftersom det bara är här som vi har internet. Dagen har spenderats på Miamis gator i väntan på att få checka in på hotellet och få tag på en tandläkare.

Vid elva lämnade vi hostelet (typ vandrarhem) som vi bodde på första natten, skönt vill jag lova för det var lite sjaskigt. Natten var som en enda lång mardröm, jag hade så int att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Men morgonen kom tillsut och vi åkte gul taxibil till hotellet, lämnade väskorna eftersom det var för tidigt att checka in och drog istället ut för att utforska lite och leta på ett fik att sitta och mysa på. Vi hittade ett litet glasställe alldeles vid stranden, okej det där lät bättre än vad det var, men vi fick sitta ned iaf. Jag ringde en massa samtal till Donna och tandläkaren och fick receptbelagda mediciner som ska hjälpa (både antibiotika och smärtstillande). Detta skulle ju aldrig hända i Sverige, tur att vi är där vi är ändå.

När vi äntligen fick checka in på hotellet så hade vädret hunnit bli fint och solen stekte, bokstavligt talat. Vi kila alltså ner på standen i nån timme :) Nu har vi precis kommit hem från middags pizza och lite matsäcks/frukost handling på Publix. Vi får se hur den här natten blir, för jag har redan mer ont nu än vad jag har på dagtid. Hoppas jag får bli av med den här spruckna tanden på måndag!

Imorgon väntar stranden :)



Tjena Miami!

Om lite mer än två timmar sitter vi på bussen mot Miami, efter ett tag kommer två andra svennar också hoppa på. Hoppas bussresan går bra och att vi får tag på en taxi som kan skjutsa oss till hotellet, men det ska nog fixa sig :)

Natten har varit mindre bra för min del, har inte kunnat sova för hela munnen har dunkat och gjort fasligt ont. Kanske att det blev tre-fyra timmar sömn tillslut ändå, fifan.

Snart ska vi åka till subway för att äta en tidig lunch och ta med oss lite matsäck därifrån också, har ingen lust att göra egna mackor haha. Eftersom vi inte vet om vi kommer ha internetuppkoppling på hotelrummet så får vi se när vi uppdaterar nästa gång, men annars får vi väl hitta på nåt mysigt internetcafé.

Vi hörs, ha det bra!

Ps. Vi har fått ledigt idag, och igår fick vi sluta vid ett. Bra jobb tider har vi fått iaf :) Ds.

Smart - nope!

Vi kom nyss underfund med varför inte våra kläder har blivit rena när vi har tvättat dom i tvättmaskinen, jo det är för att vi inte har tvättat dom i tvättmaskinen utan i torktumlaren.....

SMART!!

Snart blir det skypesamtal med framnäsgatan 5 och sen ska vi ut och se oss omkring för sista gången i Gainesville. Vi ska även äta mat (någon slags som man inte behöver tugga så mycket) och handla lite matsäck inför morgondagens bussresa :)

Ska även bli roligt att se Catering och Gustaf imorgon, länge sen man såg några vanliga svenskar nu haha ;D

TAGGA MIAMI!

Painkillers and nothing to do

Sa har ligger det till, jag har fatt varldens tandvark som Emma skrev. Min sonderbitna tand har tydligen gjort sitt och jag har forbaskat ont. JAVLAR! Min kost den narmaste veckan kommer alltsa bli en blandning av olika painkillers for att overhuvudtaget klara av Miami-resan, for att tugga mat ar hemskt just nu.
Sen blir ett tandlakarbesok det forsta jag vill gora nar jag kommer hem. Tandlakaren ar dock det varsta jag vet, fifan! 

Forovrigt har vi ingenting att gora pa jobbet idag, vi vantar pa avskredslunchen. Far se hur mycket jag kan ata och tugga med min vanstra tandsida. Det ar ju inte direkt sa att smartan minskar nar man bara tanker pa den hela tiden. Efter jobbet ska vi aka och kopa fler tabletter. 

Hej.
 
 

  

Sista dagen pa jobbet!

Antligen! Da ar vi inne pa den sista dagen pa jobbet och vi borjar nu tagga Miami som vi aker till imorgon :D Vi aker buss ner till Miami, inte det roligaste men det finns iaf internet pa bussen vilket gor att tiden formodligen kommer ga lite fortare.

Men innan vi far lamna stallet ska vi ha en liten avskedsmiddag med folket har pa kontoret. Det blir pizza for ovanlighetens skull... Hehe.

Vi har inte gjort sa mkt dom har sista dagarna, vi har atit pa Japan stallet en gang till och det var lika gott som forra gangen. Dock hamnade vi bredvid en tjock liten ilsken unge. Inte det roligaste men han blev tyst nar han fick mat iaf! Sen var vi forbi Universitetet och kollade lite och kopte trojor. Intressant stalle det dar. Varfor har vi lika haftiga skolor och fraternities i Sverige for??

Anna har tandvark sa det ar darfor vi mest har tagit det lugnt. Vi var dock och kopte dunderpiller igar sa jag tror det har lindrat smartan lite iaf. Hon maste ju vara fit for fight nar vi ska till Miami. Dar har vi ingen tid att vila :)

Nu kanske man ska fa nagot gjort sa har pa sista dagen.

See you later Alligator!
/Emma

Ändrade planer x 2

Dagen började med att jag försov mig tre-kvart. Stressig morgon men vi kom i tid iaf, väl framme fick vi fortsätta med databasen. Nu är vi äntligen klar! Jäkligt tråkigt att skriva över information från excel till axcess kan jag lova. Lunch åt vi på ett mack-ställe (smörgåsar inte bensin) downtown Alachua, mumma!

Kvällens planer var att laga tacos här hemma, men så blev vi tipsade om ett fondue-ställe i Gainesville som skulle vara häftigt. Javisst tänkte vi, men det visade sig att det var tillfälligt stängt. Alltså är tacos planerna tillbaka och en kväll med OneTreeHill + GossipGirl är spikad.

Snart ska vi alltså åka och handla lite tacos ingredienser. Ja just ja, medans jag kommer ihåg det så kan jag säga att det kommer inte komma några vykort på posten - tyvärr. Vi har frågat en massa folk och åkt runt till olika affärer men vi hittar inga vykort! Dom går inte att hitta här :( Ni får alltså klara er ändå, men det gör ni nog :) Istället tänkte jag publicera en bild på Emma och mig i dom fina gators tröjorna vi fick av Joe (begagnade, men vi klagar inte :P haha)



HEJDÅ!

Slappnings söndag

Idag var första dagen på tre veckor som vi fick sova till vi vaknade. Haha det där lät ju, men jag menar utan väckarklocka ;D

Tog det väldigt lugnt på förmiddagen och jag skypade lite med farmor och dom andra där hemma, medans Emma sov. Sen drog vi en vända in till stan med forden, inhandlade allas converse-skor och en väska som jag kan lägga en massa kläder i så det inte blir övervikt på vägen hem :) Någon present till syster Sofia kanske också blev inhandlad, mm vem vet? ;) Jag har ju hört att du vill ha sånna.

Vi käkade frukost till lunch på Perkins


Det var gott, men jag saknade sylt&grädde till pannkakorna.

En sväng förbi Publix och lite matshopping fick det också bli, men sen åkte vi hem till Turkey Creek igen :)

Vi åt hemma ikväll, jag gjorde maten medans Emma skötte dukning och grönsaker. Det blev två blödande burgare till (vi köpte ett 4-pack förut) och vad vi trodde skulle vara potatiskroketter. Men dom såg mer ut som potatisbullar som man rullat som prinskorvar haha, kanske inte det godaste jag ätit men det funka.

Jag ville prova äta kakdeg som dom gör i alla filmer, sagt och gjort köpte jag kakdeg men när vi kommer hem och läser på paktetet får man inte  äta degen rå. Kakbak har vi alltså också hunnit med på kvällningen :P



Nej nu ska jag sluta blogga, alla inlägg som publicerats nu ikväll ha tagit ca. 1,5 timmar att fixa iordning, fifan! som Erkan skulle ha skrivit. Nu kanske ni förstår varför vi är lite seg på att blogga, ju det är just för att bilderna är så sega att ladda upp! Skärpning blogg.se

Hejdå!

Bilder



Emma och Joe

Info för föräldrar, annan familj och lärare: Vi lovar att vi inte drack mer än två öl vardera under dagen.


Vissa spelade beer-pong, men inte vi.





Självklart fick vi låna gators-tröjor, men kan inte gå klädd i något annat än orange/blått en dag som denna :)











Så gick det till, spelet alltså.



Några tog det mer seriöst än andra, det här gånget hade tagit med sig en platt-teve. Och ja, vi tjuvkika lite på matchen för att försöka lära oss hur en match går till.











Spännande, trots att vi inte riktigt visste hur spännande det egetligen var där i slutminuterna :P


Men vinst blev det iaf, 23-20 till Florida Gators (dom mötte Arkansas)

Lånat student ID och tailgating

Vi blev upphämtade hlav tio på lördag morgon av Joe, en 28-årig grabb från jobbet. Vi tyckte att det skulle bli skit kul att träffa personer som inte är under 13 eller över 40, det har vi liksom inte direkt varit bortskämd med här. Iaf så drog vi en sväng förbi Publix (mataffären) och handlade lite nödvändigt att äta på sen drog vi till tailgating platsen.

Jag frågade varför dom just valde att tailgatea på den här platsen varje gång, svaret jag fick var: Är det ganska nära till stadion, nära till en toalett och inte så trångt så är det en bra plats!

Det var riktigt kallt i luften och vi frös tills solen värmde upp oss och kanske det även berodde på att vi fick en öl i handen haha ;D Alla pratade skit om allt och inget, lekte lite lekar och drack öl. En lek som vi verkligen ska ta med oss hem till Sverige var "Flip-Cup", den gick ut på att man var två lag mot varandra och varje medlem hade ett varsitt glas med typ två klunkar öl i. En i vardera laget började och drack upp sitt, därefter skulle densamma ställa muggen på bordskanten och försöka flipppa upp muggen så att den hamnar upp och ned. En annan lek som inte var lika rolig var att man skulle kasta ärtpåsar i orange-blåa (så klart!) spånskivor.

Vi grillade lite korv som inte smakade som hemma och åt sugar-cookies (smakade typ inget alls, bara socker)
Alldeles efter vi åt pratade jag lite med Katie, en av Joes vänner. Hon kom med frågor som: Hatar ni svenskar oss amerikaner? Röker ni mycket gräs i sverige? Nähä, undrar varför vi har så stora problem med det här? När får ni börja dricka? Osv. osv. Kanske hade hon rökt för mycket gräs, måntro? Ärthjärna!

Därefter var det dags för match, och vi visste ju inte vad som väntade kan jag lova. Stadion, Ben Hill Griffin Stadium, tar in upptill 90.000 åskådare! Japp och det var inte många lediga platser kan jag säga, eftersom det var homecoming.

Biljetterna kostade 60 dollar (420 kr) och vi fick riktigt bra platser, vid 40-yards linjen vilket var nästan mitt på långsidan. Enda lilla oron vi hade när vi skulle gå in var att för att få gå in på sådana biljetter måste man ha ett giltigt student ID från University of Florida, vilket vi såklart inte har. Men det löste Joe enkelt tydligen, så under matchen var mitt namn Michelle och Emmas Caorlyn :)

Även fast vi inte fattade så himla mycket av matchen fanns det mycket annat att kolla på vill jag lova! Bla. cheerleaders och konstig publik (en konstig tjej med polisonger)

Efter matchen var vi lagomt trötta, blev erbjudna att åka hem till en av kompisarna och kolla på mer fotboll och käka pizza. Men vi avstod eftersom vi inte är så intresserade av själva fotbollen, så vi köpte med oss pizza hem istället och kollade på en film på teven.

Efter det, God Natt!


Vi taggar om!

Igår vart vi kvar länge på jobbet, till halv fem. Så vi hann hem, käka lite mellis, fixa till oss lite och sen dra vidare på nya äventyr. Först mexikansk mat, som jag inte tyckte var en sån höjdare, och sen var det meningen att vi skulle gå till cluben Rüh-Bar. Efter vi hade stått i kön länge så fick vi inte komma in ändå för att killen i dörren inte trodde att vi hade äkta körkort eftersom dom aldrig har sett svenska körkort här. Det gick alltså åt pipsvängen och man ska tydligen ha pass för att komma in på vissa ställen, men andra bryr sig inte så mycket tydligen för på The Sky Club fick vi komma in. Ja, jag tyckte det var en riktigt flopp iaf. Tänk er ett turk-disco på Estraden för 16+. Så var det, seriöst. Jag längtade hem till lilla Sandviken och dom två ute-ställerna som finns där haha, men det blir nog liite bättre när vi kommer till Miami har jag en känsla av ;D

Vi kom hem vid halv tre och nu viod 9.30 kommer Joe och hämtar upp oss för tailgating. Ja vi visste inte heller vad det var men vi har fått förklarat att det är som en stor förfest ute på gatorna där alla taggar till matchen, dricker, käkar mat och umgås. Jag tycker det låter riktigt nice, men vi får se :)

Sen vid halv fyra börjar matchen som kommer hålla på i typ tre timmar och efter det vet vi inte vad som händer :)

Så nu ska jag äta sista frukostmackan och sen åker vi.

Hörs, hej!

Jobb

Sitter pa jobbet just nu och har precis blivit klar med mina uppgifter, idag ar faktiskt forsta dagen vi har jobbat hela tiden och inte bara kollat pa vad andra gor. Tiden gar iaf mycket fortare vilket ar positivt! Fasta arbetstider har vi ocksa fatt for de har 6 arbetsdagarna vi har kvar i Alachua, antingen 8-3 eller 9-4, vi gillar't :)

Pa eftermiddagen ska vi aka och fortsatta med var shopping, kanske trillar ett vykort ned i postladan hemma hos just dig fran Emma eller mig om nagra dagar? Ja vem vet ;) 

Nej nu ska jag surfa runt lite "on the web" innan det ar dags att brumma hemat med Forden.

Vi hors! 

Ps. Snart aker vi till Miami, whihuu! :D


Erika&Sofia kolla hit!



Okej, Erika&Sofia här är bilden!

När jag såg plattången på outlet-affären vi var in på så tänkte jag, jäklar bara 100 kr den vill jag ha! Sen inget mer med det, utan jag var hur nöjd som helst med mitt inköp. Dagen efter när vi satt på jobbet ploppade däremot en tanke upp i mitt huvud, f-a-n vi har ju inte lika eluttag som dom har här. Mm ibland är man SMART!
Jag får helt enkelt köpa en adapter någonstans sen så jag kan använda den hemma också.

Ikväll ska vi gå på Malin Åkerman bio, Couples Retreat. Vi tänkte att vi lära kolla om svenskan håller måtten här i staterna ;)

Hörs, hej!

Trottoarer

Idag vart det en ganska kort dag på jobbet, 8 till 3, skönt som bara den. Vi for till pharmacy affären direkt efter jobbet, vilket är ungefär som en blandning mellan kicks/apoteket/ica maxi/öb eller nåt sånt. Där handlade vi rese-flaskor av olika de slag och dessutom rosa m&m som stödjer bröstcancer :)

Förövrigt så är helgens planer fixade,
Fredag: Utgång med Casandra, Carolyn och deras vänner. Först äta mexikanskt och sen någon club, vi får ju inte dricka men vi kan nog ha roligt ändå :P
Lördag: Chill på förmiddagen och football-match på eftermiddagen, biljetterna var så dyra som $ 65 (alltså 455 SEK) men vi är bara här en gång och eftersom vi blir bjudna på allt annat (bla. disneyworld resan) så ska vi gå iaf :)
Söndag: Outlet shopping och kanske beach-häng i St Augustine.

Jag ser fram emot helgen riktigt mycket! :D

Iaf så när vi kom hem efter pracken (Tack Erkan för det ordet!) så tog vi det lugnt ett tag, jag drog ett avsnitt OneTreeHill och Emma snackade med sin poolare. Därefter drog vi till Target, en skoaffär och en bokaffär.

Inköp
Anna: 2 böcker, 2 par converse (420 för båda!!), och mycket smink för $29 och då menar jag att det var mycket för pengarna.  
Emma: 3 böcker, smink och flingor.

Ja ni läste rätt, Emmas största utgift här i USA är flingor. Chockladflingor av olika slag med mjölk är vad hon startar dagen med haha.

Eftersom alla tjatar om bilder hela tiden så ska jag lägga in bilder imorgon efter jobbet när jag har lite tid, för nu lockar duschen och sen sängen. Jag brukar sova mycket när jag är hemma, men sen vi kom hit har vi sovit grymt mycket kan jag lova.

Haha en annan rolig sak är att vi har hört från säkra källor att Tony, som vi bowlade med i fredags, tyckte att vi hade riktigt roligt och vill hitta på något mer med oss. Vi lyckades dock slippa undan det och fick outlet-shoppingen i St Augustine som utbyte istället för att hänga med hans skådespelar-kompisar. That's a relief, you know ;)

Bilder kommer som sagt imorgon..

Förresten meningen med rubriken för inlägget är att jag och trottoarkanter hör inte ihop. Jag ser dom inte, om det beror på att det finns fler här än hemma i Sverige eller att vi har en högre bil så att jag inte ser dom, vet jag inte men nåt fel är det!

Hörs, hej.




Måndag.

Måndag = Första jobbdagen på veckan = segt...

Plus att vi behövde jobba till kl 4 också vilket är väldigt ovanligt för oss (; Vi träffade också Sid, en indier vi ska jobba med i framtiden. Dock måste jag säga att han pratade väldigt bra engelska. Sån bra engelska att han knappt hade någon indisk accent vilket gör det väldigt tråkigt. För en indisk accent påminner mig om min käre syster som har en tendens att prata lite indisk-engelska i stressade situatuoner, hehe. Väldigt roligt :D

Vi överlevde dagen och tog igen oss med shopping mot kvällningen, hittade en outlet-affär som var helt okej. Anna gillade den iaf då hon shoppade för en hel del! Själv köpte jag bland annat ett par skor, kan knappt gå i dom men snygga var dom iaf :) Sen var vi förbi Forever 21 och som var mycket bättre den här gången. Vi dömde det nog lite för hårt då! Nu har vi nyss kommit hem och sitter och äter glass och kollar på Gossip Girl. Inte helt fel avslut på dagen!

Till en helt annan sak som vi märkte förra veckan och som jag blev så fascinerad av att jag höll på att köra mot rött och vilket nästan resulterade i att två pizzor hamnade i framrutan var att det finns Drive-Thru på pharmacy-affärena, alltså dom som typ är som apoteken hemma. Det facinerade mig, vem behöver drive-thru på sånna egentligen? Jo, dom lata amerikanarna. Väldigt intressant, kanske ska pröva på det här framöver (;

Aja, det var allt som fanns att rapportera från dagen eftersom måndagar inte är särskilt spännande.

/Emma

Söndag

Idag var det tänkt att vi skulle åka båt med Donna, hennes man Jeff och sonen Blake. Men båtens batteri var dött så det blev inget med den saken, istället gassade vi hela dagen vid poolen här i Turkey Creek. Eftersom det är så varmt här i Florida så hittar man på olika sätt att svalka sig på, att doppa sig i poolen är ett sätt men att dra på en fläkt med inbyggd vattenspruta är ett annat. Fläkten blåser alltså iväg som ett dimmoln av vatten och man blir svalkad och blöt, det här var skönt de första tjugo minuterna men efter en timme var man genomblöt och hade vatten i örat. Jag gillade inte riktigt den där fläkten, men det gjorde dom negerbruna vita (dom var alltså inte mörka egentligen, bara riktigt solariebruna) mammorna som stekte med oss idag vid poolen.

Även fast jag smörjde in mig ordentligt imorse så blev jag röd som tusan på vissa ställen, varav ett ställe var ansiktet. Mmm, jag kan säga att det svider ordentligt nu! Men det är ju roligt att få lite färg iaf :)

Nu på kvällen käkade vi grillad nånslagsfisk och potatismos, ganska gott var det, med Donna, Jeff och Blake. Ganska skönt att umgås med folk man har träffat tidigare, och inte behöva gå igen hej-vad heter du-ni är från sverige alltså?- stadiet om och om igen.

Imorgon är det jobb som gäller igen, inte så roligt men det funkar. Veckorna går sjukt snabbt kan jag lova! Tydligen ska vi få ett eget projekt att jobba med under den här veckan, så det kanske blir bättre nu vem vet? :P

Förresten så när jag försöker prata engelska och inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig, har jag börjat säga "liksom". Hur bra är det? INTE bra kan jag säga, om det redan var svårt att förstå mig hur ska det då bli när jag börjar prata svenska mitt i allting. Även att ordet som poppar ut ur min mun är LIKSOM, jag fattar inte som Erkan skulle ha sagt. Menmen, Emma får sig ju ett smil på läpparna iaf så det är ju tur att man kan göra någon glad här i Världen.

Vi hörs senare din chilenare! (äsch  det där rimmet blev inte så bra trots allt)

/ Anna

Disney World! nu med flera bilder.

Ja, lördagen spenderades som sagt på Disney World. Häftigt ställe det där. Disney World består ju av fem olika parker och vi besökte Magic Kingdom som är den som är mest lik det man tänker på när man tänker på Disney World (; musse pigg och alla andra figurer liksom. Men inte nog med att de har fem olika parker, själva parkerna är också så stora så att man knappt hinner gå runt och titta på allt. Vi var där i ca 11 h och vi han åka typ 5 karuseller, dels för att det var väldigt långa köer och för att det tar lite tid att gå runt och ta sig till de olika delarna. För i Magic Kingdom finns det 5 olika små delar med egna teman, t.ex. tomorrowland. Karusellerna var inget att hurra över men det är ju allt runt om kring som gör Disney häftigt. Alla disneyfigurer som går runt och parader.. m.m. 

Vi var på en 3D bio också där dom sprutade ut vatten, allt för att göra det hela mer verkligt. Sen hade dom ut körsbärsdoft när dom visade mat. Bara i USA (;

Aja, trots att det var väldigt varmt och otroligt svettigt så var det coolt ställe att spendera sin dag på! Men det kändes som att det räckte att spendera 11 h på Magic Kingdom.

Lite bilder på stället: (;


















Tävlingsmänniskan i Anna har kommit fram här i karusellen där man skulle skjuta och träffa konstiga blixttavlor, men roligt var det iaf när vi kom ut och såg den här bilden på skärmarna för vi visste ju inte att dom knäppte medans man åkte ;D



3D-brillor är inte nya modet, tro mig!



Emma, jag, Felix och Lucas :) Det var alltså dom här grabbarna som höll igång oss hela dagen.



Ja, vi knäpper en bild och gör grimaser! - Emma fattar visst inte svenska längre..


Fyrverkerier är det varenda kväll klockan 9, det får man inte missa. Men riktigt lika bra som dom i Gysinge på sista april var dom inte.


Det var allt för den här gången!

/Emma & Anna



Nog är vi i ett annat land allt..

Ja, hem kom vi iaf från den konstiga bowling/bio/mat-kvällen med en okänd kille. Han visade sig vara en kille vid namn Tony som spelade teater och koreograferade musikaler, ja vi hade ju lite olika intressen men det funkade ju tillslut. Vi hamnade på italiensk restaurang med GOD mat! Kanske blir en till träff med grabben men den gången med några av hans vänner som sällskap också. Ja det var nämligen så att han träffade oss ensam, det skulle jag aldrig ha gått med på om jag var han men som sagt det här är Amerikat.



Tidigare i veckan bestämde vi oss för att gå och käka på en pizzeria som heter New York Pizza som våra kollegor (haha) rekomenderat skulle vara bra. Vi kom dit, beställde en varsin medium pizza och tänkte att så stor kan dom väl ändå inte vara, men OJ så fel vi hade minsann! Efter tre slicer, mindre än halva pizzan var vi proppmätta och orkade knappt gå ut till bilen. Servitören skrattade efteråt och vi fick ta med oss mer än halva pizzorna hem i lådor, det slutade alltså med att vi tog med oss mer pizza hem än vad vi åt där haha ;D



Fortfarande lyckligt ovetande om vad som kommer komma in på tallrikarna.





Dagen har annars varit väldigt chill kan jag lova, vi började vid kvart över åtta och började lite med våran presentation som vi ska göra när vi kommer hem till skolan igen. Sen gick vi ut i verkstan för att hjälpa till med fågelskrämman. Ja så här ligger det till, alla lokala företag i Alachua ska göra en egen fågelskrämma som ska föreställa och representera deras företag. Dom här fågelskrämmorna kommer att stå downtown Alachua ett tag och en jury kommer att utse en vinnare av alla dessa skrämmor. Alla är väldigt engagerade i den här tävlingen och tycker att det är roligt. När skrämman var klar, åkte vi downtown (typ som centrumet) och satte upp fågelskrämman och sen vidare på lunch. Alla var på bra humör idag, kan det kanske bero på att det var löningsdag idag kanske? Ja det är min gissning! 





Så här ser han ut Joe, som dom kallade han för :)

I övrigt så var det väldigt varmt idag, alla klagar över hur varmt det är för årstiden. Men vi tycker nog att det är ganska roligt ändå, hade ju varit mindre kul om det varit kallt menar jag.  Imorgon är det iaf Disneyworld som gäller och vid tjugo över sju imorgon bitti ska vi styra iväg med vår Ford mot Karls hus föfr att åka mot Orlando. Det kommer bli en låång men roolig dag, ja inte före tolv kommer vi komma hem iaf sa Donna. Menvi taggar som tusan och därför är det nu dags att knyta sig. Emma har redan släckt lyset för dagen och jag är inte den som är den, så nu är det min tur också.

Lite roligt att vi har okända besökare som lämnar fotspår i kommentarerna också :)

Godnatt och ha det bra!
(Emma har lovat att uppdatera om Disney resan, hoppas hon håller vad hon lovar!)



Blödande hamburgare och wokgrönsaker!

Ja, det är vad som serveras till middag i våran lilla stuga. Förhoppningsvis kommer det bli gott, men det brukar det bli när Anna lagar mat. Jag kan inte laga mat för fem öre så därför dukar jag, bra deal där (:

Dagens största incident var att vi hade en liten ödla hos oss, Anna blev livrädd och gömde sig bakom mig. Jag blev också lite rädd, för ödlor är faktiskt ganska äckliga varelser. Men men, vi fick ut den lille varelsen efter ett tag och sen var allt frid och fröjd.

Var ute och joggade nyss och oj, vad svettig jag blev. Ganska jobbigt att jogga när det är nästan 30 grader varmt men det var välbehövligt så mycket mat som vi äter här. Så att jag inte kommer hem som super-size Emma som Josse har börjat kalla mig. (Tack för det smeknamnet förresten!)

Nej, nu är maten klar!
Ha de gött folket (:

/Emma





Ps. Vi hittade en liten sködpadda utanför vår dörr idag. Jämför med Annas ring som ligger där brevid så fattar du hur liten den faktiskt var. Ds.

Hard work, work, work...

Idag jobbar vi hart! Eller inte... Har spenderat storsta delen av dagen framfor datorn lasandes bloggar. Men det blir nog battre framat eftermiddagen da vi ska vara ute i workshopen.

Anna har bestamt sig for att bli nyttig. Eller nyttig, gar knappt att vara det i det har landet. Men hon ska gora sitt basta. Vilket innebar grot pa morgonen och sallad de andra maltiderna. Inget friterat och motion pa kvallen. Vi far se hur lange det haller men jag stoder henne helhjartat!

Fick forresten ett mms fran min syster igar, kul med sno??! Hehe... Vi tanker pa er dar hemma nar vi sjalva har ca 27 grader och sol (:

see y'a!

/Emma


Nu kommer bilderna.

Ja Erika vi kanske är lite sega med att uppdatera, men när vi väl uppdaterar då uppdaterar vi ordentligt ;) Här kommer iaf bilder på det Emma tidigare skrev om.














Grymt äckliga vader!!!!!!







Nu taggar vi för en ny jobbvecka (not) och sen förhoppningsvis Disneyworld och båttur nästa helg! :)


Första helgen i Florida!

Så då var första helgen i Florida, Alachua snart avklarad. Vi har hunnit med att göra ganska mycket lär jag säga. Lördagen spenderades i Orlando där vi besökte två olika malls. Helt okej, hittade lite kläder på Urban Outfitters men annars var det ganska dött. Vi som är kräsna helt enkelt... (; Att ta sig till Orlando var inga som helst problem att hitta ut från disney-staden visade sig däremot vara en svårare uppgift. Men efter att ha gjort ca hundra u-svängar och stannat på en bensinmack och frågat efter vägbeskrivning hittade vi äntligen hem! Efter 2 h bilresande hem förrutom alla gånger vi körde fel var vi ganska trötta, så det var bara att kolla nått avsnitt Greek innan man äntligen fick sova!

Söndag, idag, började med att vi (tro det eller ej) var i en kyrka 2 h. Går aldrig i kyrkan hemma, men varför inte göra det när man är i USA! Donna, vår kära handledare, frågade om vi ville följa med och vi tänkte att det kan ju vara en upplevelse, vilket det också var. Ganska stor skillnad mot hemma, även om jag inte tänker gå dit igen så var det intressant att se. Men det finns ju bättre saker att spendera sin tid på liksom.

Efter det åt vi american panncakes till brunch, väldigt efterlängtat eftersom vi hade suttit i en kyrka i 2 h och varit utsvultna. Sen tog Cassandra och hennes två söta ungar (underligt att jag skriver söta, men dom här barnen är faktiskt det!) med oss på ett fjärilsmuseum. Ganska coolt för att vara ett museum. Fjärilar överallt, ganska läskigt ibland faktiskt. Hur nu fjärilar kan vara läskiga.. Efter det besökte vi American Apparel, hittade många fina saker där! Dock köpte jag inget, får vänta tills senare. Vet ju vart affären ligger nu iaf.

Mycket text, lite bilder. Men det kommer förhoppningsvis lite pics på våran helg senare (:

Ha de gött!
/Emma

Japanesefood and the movies

Ja det är vad vi har gjort den här fredagskvällen. Vi slutade vid halve tre kanske, åkte hem och sen tupplura i 1 och 1/2 timme, sköönt! Efter det var det bara att hoppa i bilen och åka in mot Gainesville.


Emma slafsar i sig förrätten sushi samtidigt som Blake är med intresserad av kockens konster som nog såg ut ungefär så här


Häftigt!





Imorgon är ska vi till Orlando och dom stora outlet malls:en. Det ser vi fram emot, så nu blir det godnatt snart eftersom vi måste starta tidigt för det är en 2 timmars biltur dit.

See ya'

Ett inlägg.....................till!

Ja nu bombar vi (eller jag) med inlägg, om jag ska vara ärlig verkar inte Emma bry sig så mycket i den här bloggen utan det är jag som får sköta den, precis som jag får diska och laga mat. Men jag klagar inte :P

Jobbdagen har varit, ja jag ljuger ju om jag säger rolig. Vi fick följa med några olika ingenjörer som förklarade en massa om PLC och relän på engelska, jag skulle inte ha förstått hälften ens om det var på svenska. när dom sen undrar om man har några frågor står man där som ett fån och svarar: No, I don't think so. Ja det har i stort sett varit vår dag, eller nej jag glömde ju den omförglömliga lunchen! Donna rekomenderade ett ställe ganska långt från jobbet och vi tänkte, jag men vi åker dit så får vi lite extra lång lunch :) Hon sa också att vi skulle beställa in en typisk rätt från södra delarna av USA, grets tror jag det hette. Så här såg det ut



GRÖT var det vi fick serverat, med fristerade räkor. När jag ser den här bilden så håller jag på att spy, ärligt talat så har jag inte mått så illa sen ja jag vet inte när. Som tur var beställde vi också varsin sallad och dom var helt OK, men inte mycket mer än så. Restaurangen hette The flying biscuit, och som namnet säger så fick man en biscuit till maten. Det var typ som en scones fast ändå inte, som har socker ovanpå och skulle ätas med en konstig sylt som smakade kanel. Bullen var god, men jag struntade i sylten och bredde på lite smör istället :)





Om ni ihar tänkt på att vi skriver mycket om mat så är det för att det är det som man pratar om här. MAT, MAT, MAT. Vad ska ni äta till lunch, har ni några middagsplaner?



När vi kom hem blev det första skype samtalet med mamma, pappa och syster. Efter det lite poolchill och nu tänkte vi laga lite lasange, eller inte laga snarare ta upp den ur förpackningen och slänga in i ugnen. Men Emma läste lite på lådan och sa förvånat att den skulle vara inne i 135 minuter. Ja 135 MINUTER! Kallar dom det snabbmat liksom?

Nej vi protesterar och åker iväg för att äta ute ikväll.

See ya'

Gårdagen i bilder!


Jobb i våra lilla kontorsbås


Lunch på tacobell


Emma utanför jobbet, på väg hem i värmen!


När vi skulle svänga förbi mataffären på väg hem så hittade vi dom här på parkeringen.


En kvällspromenad hann vi med också, vi måste ju röra på fläsket liksom ;)


Jag hittade på pappas mustach i ett träd, har han redan blivit gråhårig?


Fulaste bilen i stan!

Efter promenaden lagade vi någonslags ihopvikt pizza-macka i micron, guldmedalj till mig (Anna) som listade ut hur den fungerar! Idol fungerar inte heller längre, hojta till om du vet om man kan titta på det någonannanstans än på tv4:as hemsida vetja.

Vi hörs!






RSS 2.0